Aproximativ 50 de persoane, deranjate de expulzarea dintr-un bar din statul Sao Paulo din Brazilia a unui cuplu de tinere femei care s-au sarutat in public, au participat duminica la un "beijaço" ("sarut colectiv") gay, in fata aceluiasi stabiliment, pentru a denunta homofobia.

Cele doua femei, in varsta de 22 respectiv 23 de ani, au fost nevoite sa paraseasca acel bar din orasul Ribeirao Preto, pentru ca s-au sarutat in public in interiorul stabilimentului, duminica, 25 decembrie, precizeaza presa braziliana.

Managerii barului au justificat, intr-un comunicat, acea expulzare denuntand "un comportament nepotrivit" al tinerelor. Cele doua femei au depus imediat plangere la politie si la Comisia de lupta contra homofobiei din cadrul Ordinului avocatilor din Brazilia. Duminica, 1 februarie, 50 de tineri au purtat pancarte cu mesaje contra homofobiei, in cadrul unei manifestatii urmarite cu atentie de politie, pana la ajungerea lor la barul in cauza, in fata caruia toti participantii au inceput sa se sarute.

Patru cupluri homosexuale au fost autorizate sa intre in bar si sa se sarute in public. Brazilia si-a vazut atribuit deloc ravnitul titlu de "campion mondial al crimelor homofobe" de catre Grupul Gay de Bahia (GGB), din cauza celor 312 comise asupra homosexualilor, travestitilor si transsexualilor in 2013, cu 7,7% mai putin totusi in comparatie cu anul precedent, scrie MEDIAFAX.

In total, 40% dintre crimele comise in America de Sud contra homosexualilor, travestitilor si transsexualilor se produc in Brazilia. Un proiect de lege care vizeaza pedepsirea homofobiei se loveste de mai multi ani de rezistenta pusa de fractiunile catolice si evangheliste din Parlamentul acestei tari. In 2011, uniunile stabile din randul cuplurilor homosexuale au fost recunoscute de Curtea Suprema, care le-a garantat acestor persoane aceleasi drepturi ca si cuplurilor heterosexuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.