Germania si Ungaria nu vor furniza armament serviciilor de securitate ucrainene care lupta impotriva insurgentilor prorusi.
"Conflictul din Ucraina nu poate fi rezolvat pe cale militara. Berlinul va face totul pentru solutionarea crizei prin negocieri", a declarat Angela Merkel la Budapesta, dupa intrevederea cu Viktor Orban. "Este necesar un nou armistitiu, iar Acordul de la Minsk va fi baza oricarei incetari a focului", a spus Merkel, subliniind, in contextul crizei ucrainene, ca este importanta diversificarea resurselor energetice.

Referindu-se la situatia din Ungaria, Merkel a notat ca, indiferent daca Guvernul Orban are o majoritate solida in Parlament, trebuie sa fie apreciat si rolul opozitiei, al societatii civile si al institutiilor media. Intrebata despre o disputa ideologica, Merkel a explicat ca nu poate interpreta conceptul "nonliberal" in contextul unui sistem democratic, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.