Reteaua terorista Stat Islamic in Irak si Siria a amenintat marti ca va executa in 24 de ore inca un ostatic nipon si un pilot militar iordanian daca Guvernul de la Amman nu o va elibera pe o islamista irakiana condamnata la moarte, in acest context Japonia cerand ajutorul Iordaniei, relateaza AFP.

Gruparea terorista a difuzat o inregistrare video cu ostaticul japonez Kenji Goto care tine o imagine cu pilotul militar iordanian Maaz al-Kassasbeh. Organizatia terorista cere eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, in varsta de 44 de ani, detinuta intr-o inchisoare din Iordania dupa ce a fost condamnata la moarte in anul 2006 pentru acte de terorism.

Jurnalistul independent Kenji Goto este tinut ostatic din octombrie 2014, iar pilotul iordanian Maaz al-Kasasbeh a fost capturat pe 24 decembrie 2014, dupa prabusirea unui avion F-16 in Siria, scrie MEDIAFAX.

In acest context, Japonia a cerut inca o data ajutorul Iordaniei pentru salvarea ostaticului nipon. "Data fiind situatia extrem de dificila, am cerut inca o data ajutorul Iordaniei pentru salvarea vietii lui Kenji Goto", a declarat Yoshihide Suga, purtatorul de cuvant al Guvernului de la Tokyo. Sambata, reteaua terorista Stat Islamic in Irak si Siria a anuntat executarea altui ostatic japonez, Haruna Yukawa, angajat al unei firme de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.