Cel putin 41 de persoane, civili si militari, au fost ucise in ultimele 24 de ore in estul Ucrainei, teatrul unui conflict intre armata ucraineana si rebelii separatisti prorusi, potrivit unui bilant intocmit joi de AFP pornind de la cifrele oficiale.

Treisprezece civili au murit intr-un bombardament care a vizat un autobuz la Donetk, potrivit serviciilor de urgenta locale. Comandantul separatist Eduard Basurin a anuntat de asemenea moartea a zece persoane la Gorlivka, un oras situat in regiunea Donetk. Zece soldati ucraineni au murit in ultimele 24 de ore, a anuntat la randul sau armata, iar opt persoane au fost ucise in regiunea Lugansk, potrivit politiei regionale separatiste.

Un bilant anterior mentiona moartea a 34 de persoane in estul Ucrainei, in ultimele 24 de ore, scrie MEDIAFAX.

Un sediu de politie in apropierea caruia se aflau numerosi civili a fost bombardat, doua persoane fiind ranite, in orasul Debalteve, a declarat ministrul de Interne din regiunea Donetk, Viaceslav Abroskin.

Peste 5.000 de persoane au fost ucise in total in conflictul din Ucraina, care a izbucnit in aprilie, intre armata ucraineana si separatistii prorusi, a anuntat un purtator de cuvant al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), la un post de radio ucrainean.

"Situatia se agraveaza cu adevarat. Se vede prin numarul tot mai mare de victime civile, care este foarte important. Numarul victimelor, potrivit ONU, este de peste 5.000 de persoane, iar cel al ranitilor este 10.000", a declarat purtatorul de cuvant al misiunii OSCE in Ucraina, Michael Bociurkiw, la postul ucrainean Radio News.

"Numarul persoanelor constranse sa-si paraseasca locuintele este de un milion. Numarul persoanelor afectate de acest conflict este de cinci milioane", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.