Guvernul rus va prelua controlul in privinta lansarilor cinematografice, in incercarea de a proteja si promova productiile locale.

Vladimir Medinsky, ministrul rus al Culturii, a declarat ca masura luata va asigura refacerea bugetelor productiilor locale, potrivit unor articole din presa. Astfel, in cazul in care premiera unor filme locale va coincide cu productii realizate la Hollywood, cele din urma vor trebui sa fie reprogramate, scrie MEDIAFAX.

Filmele trebuie sa primeasca o licenta din partea guvernului, pentru a fi sigure de o lansare in salile de cinema, iar ministrul Culturii va putea decide si data premierei. Medinsky a spus ca distribuitorii vor fi nevoiti sa negocieze intre ei, pentru a fi siguri ca premierele filmelor straine nu vor coincide cu lansarile productiilor rusesti.

Pe de alta parte, Medinsky a declarat ca nu va lupta pentru toate filmele rusesti. "Vom stabili prioritati financiare, ideologice si politice", a spus ministrul Culturii. Una dintre productiile locale care ar putea sa nu fie aparate este lungmetrajul nominalizat la Oscar si castigator al Globului de Aur la categoria "cel mai bun film strain" pe 2015, "Leviathan", cu toate ca Ministerul Culturii a contribuit la finantarea acestuia.

Medinsky a spus, saptamana trecuta, ca filmul regizat de Andrei Zvyagintsev a exploatat sentimentele antiruse din strainatate, portretizand tara intr-o lumina negativa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.