Anchetatorii francezi au identificat un posibil complice al lui Amedy Coulibaly dupa descoperirea ascunzatorii acestuia, la sud de Paris.

Acest barbat misterios a fost identificat dupa descoperirea ascunzatorii, sambata seara, la Gentilly (Val-de-Marne), a lui Amedy Coulibaly, supranumit Doly. In acest mic apartament, politistii au descoperit arme, materiale explozibile, documente privind islamul radical si drapele ale organizatiei Stat Islamic (SI). In cursul perchezitiei, anchetatorii au descoperit si chei de motocicleta.

Potrivit informatiilor obtinute de Le Parisien, acest moped a permis urmarirea complicelui lui Amedy Coulibaly. Barbatul, deja cunoscut serviciilor de politie si justitie, in special pentru talharii, ar fi originar din Seine-Saint-Denis. Dupa identificarea suspectului, au fost verificate mai multe zone, insa acesta nu a putut fi gasit si este posibil sa fi plecat deja catre Siria.

In plus, profilul acestui barbat ar putea corespunde misteriosului atacator care a vizat un barbat ce facea jogging la 7 ianuarie. Barbatul se afla in prezent in coma, insa inainte de a-si pierde cunostinta el a putut furniza o descriere destul de precisa a agresorului: un barbat cu aspect european, imbracat cu o geaca neagra cu guler de blana si cu fata ascunsa sub o gluga. Legatura intre aceasta tentativa de asasinat si Amedy Coulibaly a fost stabilita rapid vineri, dupa asaltul fortelor speciale franceze asupra magazinului cu specific evreiesc in care Doly luase mai multi ostatici si ucisese patru persoane, scrie MEDIAFAX.

In interiorul magazinului, politistii au gasit un pistol automat marca Tokarev, ce corespundea perfect cu cartusele gasite la locul unde fusese impuscat barbatul ce facea jogging. "Este foarte posibil ca aceasta arma sa fi fost folosita de complicele lui Amedy Coulibaly cu o zi inainte de prima crima a acestuia din Montrouge", sustine o sursa apropiata anchetei. "Acest complice l-ar fi putut duce pe Amedy Coulibaly la Vincennes. Inca nu se stie cum a ajuns acesta la fata locului", adauga sursa citata.

In plus, anchetatorii exploreaza pista unui complice care i-ar fi insotit pe fratii Kouachi la locul atacului de la Charlie Hebdo, fara sa participe insa la atac. A fost Coulibaly sau un al patrulea barbat?, se intreaba cotidianul francez. Le Parisien semnaleaza, de asemenea, ca masina inmatriculata pe numele lui Hayat Boumeddiene, sotia lui Amedy Coulibaly, si folosita de acesta din urma nu a fost inca gasita. Numeroase anchete sunt in curs pentru ca masina ar putea oferi indicii despre traseul urmat de Amedy Coulibaly.

Citeste si:
Robert Turcescu: "Nu cumva Dinca a avut un complice din propria...
Robert Turcescu: "Nu cumva...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.