Incendiile de vegetatie amenintau sambata locuintele din regiunea Adelaide, in sudul Australiei, autoritatile avertizand asupra unuia dintre cele mai grave episoade climatice din regiune de la incendiile catastrofale din 1983, relateaza AFP.

Potrivit oficialilor locali, dealurile din Adelaide, o zona recunoscuta pentru reputatia sa viticola, situata la nord-est de oras, se confrunta cu un "incendiu incredibil de periculos", insotit de rafale violente de vant si temperaturi ridicate, impotriva caruia este dificil de luptat. Zona este locuita de 40.000 de persoane carora autoritatile locale le-au cerut sa isi paraseasca locuintele cat mai repede posibil.

"Ne confruntam in acest moment cu un incendiu extrem de periculos", a declarat seful pompierilor din Australia de Sud, Greg Nettleton, scrie MEDIAFAX.

Cinci locuinte au fost distruse, un bilant care ar urma sa se agraveze din cauza rafalelor de vant ce ating 110 kilometri pe ora.

In 1983, incendiile violente au provocat peste 70 de morti in regiunile Australia de Sud si Victoria, dupa ce au devastat mii de locuinte si imobile, iar in februarie 2009, o "sambata neagra" a provocat 173 de morti in Victoria si a distrus peste 2.000 de locuinte.

Incendiile de vegetatie sunt obisnuite in Australia in timpul verii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.