Administratia Penitenciarelor din Norvegia a anuntat ca a blocat trimiterea 220 de scrisori ale lui Anders Behring Breivik.

"Am refuzat sa trimitem scrisorile lui (Anders Behring) Breivik din motive de securitate. Este vorba de aproximativ 220 de scrisori", a explicat pentru AFP un purtator de cuvant al Administratiei Penitenciarelor din Norvegia, Yling Faeste. "Monitorizam comunicatiile sale pentru ca el nu are voie sa creeze o retea care ar putea comite crime asemanatoare celor pe care le-a facut deja", a continuat Yling Faeste.

La 22 iulie 2011, Anders Breivik, in prezent in varsta de 35 de ani, a ucis 77 de persoane in numele luptei impotriva multiculturalismului si "invaziei musulmane".

Mai intai el a detonat o bomba in apropierea sediului Guvernului, la Oslo, soldata cu opt victime, iar apoi a deschis focul asupra participantilor la o reuniune a Tinerilor Laburisti, pe Insula Utoya, omorand alte 69 de persoane, marea majoritate adolescenti.
Breivik da asigurari ca s-a "convertit" la cauza democratica, dupa verdictul pronuntat in august 2012, si spune ca vrea sa creeze un partid cu scopul de a-si apara ideologia, dar fara sa recurga la violenta.

El insusi a contactat cotidianul Verdens Gang (VG) pentru a deplange blocarea scrisorilor sale. Potrivit avocatului sau, Geir Lippestad, intervievat de VG, el a facut apel la decizie.

Faeste a refuzat sa comenteze continutul scrisorilor blocate.
Breivik ispaseste in prezent o pedeapsa de 21 de ani de inchisoare, care ar putea sa fie prelungita daca se va considera ca reprezinta un pericol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.