"Nu am capitulat", a afirmat vineri pentru CNN Michael Lynton, directorul general al Sony Pictures, care a anulat lansarea filmului "Interviul care ucide!", dupa un atac cibernetic asupra acestei companii, atribuit de Statele Unite Coreei de Nord, relateaza AFP.

Nu am capitulat in fata hackerilor, a dat asigurari Lynton, apreciind ca acest atac cibernetic a fost cel mai grav efectuat vreodata in Statele Unite.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" - o comedie despre asasinarea fictiva a liderului nord-coreean Kim Jong-un, in urma amenintarilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri, si filme inca nelansate.

Potrivit Biroului Federal de Investigatii din SUA, Coreea de Nord este responsabila de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, in noiembrie, Administratia Barack Obama anuntand ca analizeaza modalitati de riposta. "FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia ca Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informeaza un comunicat oficial, scrie MEDIAFAX.

"Atacul contra companiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat"
, adauga FBI.

Administratia Statelor Unite analizeaza modalitati de riposta la acest atac. "Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalitati de riposta", a comunicat Departamentul de Stat american.

Vineri seara, presedintele american Barack Obama a afirmat ca anularea lansarii filmului «The Interview» este o eroare. "Un dictator nu poate impune cenzura Statelor Unite", a adaugat Obama, conform CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.