Statele Unite nu vor sustine forma actuala a rezolutiei palestiniene prezentate Consiliului de Securitate al ONU asupra unui proiect de acord de pace cu Israelul, a anuntat joi Departamentul american de Stat, relateaza AFP.

Diplomatii americani au studiat textul palestinian care circula in Consiliu si "acesta nu este un lucru pe care il sustinem", a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

"Alte (tari) au acelasi sentiment si cer mai multe consultari" in fata Consiliului de Securitate, a adaugat Psaki, dand asigurari ca palestinienii inteleg obiectia Washingtonului, scrie MEDIAFAX.

De la depunerea unui proiect de rezolutie palestinian in Consiliul de Securitate, europenii si Iordania incearca sa ajunga la un consens, dar aceste negocieri vor dura, au afirmat joi diplomati la ONU.

Acestia nu se asteapta ca discutiile asupra acestei rezolutii sa fie finalizate inainte de sfarsitul anului.

Iordania, singura tara araba din Consiliu, a prezentat miercuri un text palestinian care cere un acord de pace global cu Israelul in termen de 12 luni si retragerea israeliana din teritoriile ocupate pana la sfarsitul anului 2017. Palestinienii spun ca sunt gata sa modifice textul pentru a elimina un veto american. Franta, Marea Britanie si Iordania incearca de cateva saptamani sa puna la punct un proiect de rezolutie acceptabil pentru Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.