New York urmeaza sa atribuie pentru prima oara licente pentru infiintarea de cazinouri de tipul celor din Las Vegas, la circa 80 de kilometri de New York City.

Companii precum Caesars Entertainment, Genting, Empire Resorts, Penn National Gaming, Churchill Downs si Full House Resorts, toate listate la bursa, se numara intre 16 ofertanti care candideaza pentru patru licente.

Premiul cel mare, intre trei regiuni aprobate pentru constructia de cazinouri, este regiunea Catskill Mountains-Orange County, la 80 de kilometri de New York. Autoritatile statale vor sa echilibreze obiectivul de stimulare a dezvoltarii economice a Catskills, o statiune invechita, cu potentialul de a creste veniturile fiscale in Orange County.

"New York City este Sfantul Graal. Clientii cazinourilor prefera proximitatea altor facilitati", a declarat Srihari Rajagopalan, analist la UBS Securities. In ultimii cinci ani, statele Ohio, Maryland, Kansas si Massachusetts au aprobat deja infiintarea de cazinouri comerciale de tipul celor din Las Vegas.

In afara operatorilor de cazinouri comerciale, care sunt obligate sa raporteze strict si periodic veniturile, in Statele Unite exista asa-numitele cazinouri indiene, a caror activitate este reglementata de o lege federala din 1988. Legea protejeaza aceste cazinouri ca un mijloc de generare de venituri pentru triburile de indieni. In cazul acestor cazionuri, datele refertitoare la venituri sunt putine si raportate deseori cu intarziere.

Castigatorii licitatiilor din New York vor avea posibilitatea sa infiinteze cazinouri in al treilea cel mai populat stat din SUA, unde operau doar cazinourile indiene.

New York a devenit anul trecut cel mai mare stat american care a permis infiintarea de cazinouri comerciale pe teritoriul sau, prin aprobarea unui amendament constitutional. Guvernatorul Andrew Cuomo, care a sustinut amendamentul, a spus ca aceste noi cazinouri ar putea contribui la bugetul statului si la cele locale cu 430 de milioane de dolari.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Cresterea pietei jocurilor de noroc din SUA, in valoare de 38 de miliarde de dolari, a incetinit anul trecut la 1,2%, de la 4,8% in 2012, potrivit unui raport realizat de Fitch Ratings.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.