Ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov, a cerut Uniunii Europene sa renunte la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), instrument utilizat de Comisia Europeana pentru monitorizarea Romaniei si Bulgariei.

Potrivit site-ului Novinite.com, Daniel Mitov a cerut Bruxelles-ului sa anuleze Mecanismul de Cooperare si Verificare, introdus in 2007, in momentul aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

In cursul unei intrevederi pe care a avut-o cu ambasadorul Romaniei la Sofia, Anton Pacuretu, seful diplomatiei bulgare a pledat ca cele doua tari sa manifeste o atitudine de "sprijin reciproc", in scopul facilitarii admiterii in Spatiul UE de libera circulatie (Schengen), scrie MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, vicepremierul bulgar Meglena Kuneva avertiza ca Romania si Bulgaria ar putea fi evaluate separat de catre Uniunea Europeana si ca Romania ar putea adera la Schengen mai devreme.

Daniel Mitov si ambasadorul roman au fost de acord ca Bucurestiul si Sofia trebuie sa intensifice cooperarea in regiunea Dunarii, discutand si despre proiectul unui coridor de gaz care ar integra retelele din Bulgaria, Romania si Grecia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.