Presupusa atacatoare de origine yemenita risca pedeapsa cu moartea pentru injunghierea mortala, la Abu Dhabi, a profesoarei americane de origine romana Ibolya Ryan, al carei fost sot a catalogat-o pe atacatoare un "monstru" si i-a adus un omagiu fostei sale sotii, relateaza Daily Mail online.

Potrivit publicatiei britanice, Dala al Hashemi, o cetateana EAU de origine yemenita in varsta de 38 de ani, a fost arestata joi ca suspecta pentru uciderea profesoarei, care s-a mutat in Orientul Mijlociu in cautarea unei vieti mai bune, dupa divort. Potrivit politiei locale, presupusa atacatoare, care a atras-o pe Ryan intr-o conversatie pretinzand ca este o femeie bartana si vulnerabila, a atacat-o pe profesoara din cauza nationalitatii acesteia.

Yemenita a atacat-o pe Ryan in cabina toaletei, injunghiind-o de mai multe ori cu un cutit de macelarie. Dupa ce aceasta a fugit, profesoara ranita a iesit impleticindu-se in holul principal al mallului, in apropiere de supermarketul Waitrose, dar s-a prabusit intr-o balta de sange, scrie Daily Mail, care citeaza speculatii potrivit carora atacatoarea ar fi facut parte dintr-o celula terorista si nu ar fi fost o "lupoaica singuratica", scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, sotul victimei a dezvaluit ca suspecta ar fi recunoscut crima, potrivit politiei locale. "Dupa mine, totul pare destul de evident, iar ea a marturisit", a declarat el, adaugand ca a fost traumatizat de imaginile publicate de presa locala dupa atac, referindu-se la un cutit patat de sange, pe podeaua baii, si la dare de sange lasate de fosta sotie care a incercat sa ceara ajutor.

"Acesti copii minunati pe care-i am... ma voi asigura ca vor avea parte de alinare, de amintirea mamei lor si de viitor", a dat el asigurari, afirmand ca, in opinia sa, atacatoarea face parte dintr-o celula terorista.

"Odihneste-te-n pace, iubirea noastra. Frumusetea si dragostea ta pura vor continua sa traiasca prin noi pentru totdeauna", a scris el intr-un mesaj online, potrivit publicatiei britanice.

Citeste si:
O profesoară din Bacău, petiție pentru eliminarea festivităților de...
O profesoară din Bacău,...

Politia din EAU a declarat pentru postul american ABC News ca exista informatii potrivit carora suspecta "nu este o lupoaica singuratica", iar locuinta acesteia era "o baza de operatiuni". "Poate fi implicata o celula (terorista), desigur, dar, asa cum se vede in imaginile inregistrate si dupa ceea ce avea in masina, ea avea tot ce-i trebuia", potrivit politiei. Al Hashemi a fost arestata in urma unei descinderi la domiciliu si este acuzata ca a pus o bomba la locuinta unui doctor american de origine egipteana, potrivit autoritatilor din EAU.

Dupa divort, fostul sot s-a mutat la Viena, iar Ibolya Ryan la Abu Dhabi. Fiica cuplului, in varsta de 13 ani, a plecat cu tatal ei, iar fiii lor gemeni, in varsta de 11 ani, cu mama lor. El a declarat ca familia se gandea sa se intoarca impreuna in Statele Unite, dupa ce baietii isi incheiau studiile in statul arab.

Citeste si:
Iohannis va efectua o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite....
Iohannis va efectua o vizită...

Fostul sot al profesoarei a declarat pentru CNN ca nu este sigur ca ar putea-o ierta pe atactaore, asa cum prevede legea in EAU, in cazul in care va fi gasita vinovata si condamnata la moarte. "Nu cred ca am puterea sa iert. Este socant pentru mine. Nu vreau sa-mi asum aceasta responsabilitate. Dar va trebui sa asteptam sa vedem", a declarat el.

Intr-un comunicat pentru agentia guvernamentala de stiri din EAU, el a admis ca-i este "teama", ca american, in Orientul Mijlociu. "Am simtit ca fortele intunericului s-au exprimat foarte clar aici, in Orientul Mijlociu, (dar) vor disparea in timp multumita fortelor binelui pe care le-am vazut aici", a declarat el. Guvernul EAU a promis sa plateasca costurile cu scolarizarea, inclusiv la universitate, pentru cei trei copii ai cuplului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.