Luptele intense pe aeroportul din Donetk, in estul separatist prorus al Ucrainei, au fost oprite dupa o intalnire intre un general rus si un general ucrainean, a anuntat luni seara armata ucraineana, citata de AFP.

"Luptele au incetat in jurul aeroportului, in urma negocierilor" intre generalul ucrainean Volodimir Askarov si generalul rus Aleksandr Lentov, a declarat Statul Major al operatiunii ucrainene in estul separatist, intr-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Locuitori din cartierele situate in zona aeroportului din Donetk au declarat ca tirurile au incetat in jurul orei 19.00 GMT (21.00, ora Romaniei).

Unul din liderii separatisti, Andrei Purghin, a declarat ca negocierile "intre militari" in legatura cu situatia de pe aeroport erau in curs de desfasurare si "vor continua marti la Donetk cu OSCE in cadrul acordurilor de la Minsk", scrie MEDIAFAX.

Acordurile de la Minsk, incheiate in septembrie intre Kiev si rebeli cu participarea Moscovei si OSCE, au permis instaurarea unei incetari a focului, care a fost incalcata in repetate randuri.

Aeroportul de la Donetk este unul dintre punctele fierbinti din estul separatist prorus pe care il disputa armata ucraineana si rebelii in decursul mai multor luni.

Luni dimineata, un purtator de cuvant militar ucrainean Andrei Lisenko a declarat ca este imposibil de estimat pierderile in zona aeroportului, din cauza luptelor neintrerupte timp de trei luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.