Fosta sotie a unui om de afaceri englez a primit despagubiri record pentru Marea Britanie in urma procesului de divort.

Jamie Cooper-Hohn, in varsta de 49 de ani, nascuta in SUA, a fost casatorita timp de 17 ani cu investitorul Chris Hohn, in varsta de 48 de ani, iar cei doi au divortat in 2012. Ea a solicitat jumatate din averea lor comuna, evaluata la 700 de milioane de lire sterline, insa Chris Hohn i-a oferit doar un sfert din avere si din acest motiv s-a recurs la procedura in justitie.

Fostii soti, care s-au cunoscut la Universitatea Harvard si au impreuna patru copii, au fondat organizatia caritabila Children's Investment Fund Foundation, in sprijinul populatiei din tarile in curs de dezvoltare. Avand reputatia unor persoane foarte generoase, care traiesc totusi modest, cei doi au donat pana in prezent aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,259 miliarde de euro), scrie MEDIAFAX.

Suma obtinuta de Cooper-Hohn in urma divortului o depaseste pe cea obtinuta in 2011 de Galina Besharova, fosta sotie a miliardarului rus Boris Berezovski, decedat in martie 2013. Suma obtinuta de Besharova s-a ridicat la aproximativ 275 de milioane de euro. Din 2000, legea britanica are ca principiu divizarea averii unui cuplu in parti egale in cazul unui divort. Acesta este motivul pentru care multe persoane straine vin sa ceara despagubiri in fata instantelor britanice, Londra fiind supranumita si "capitala divorturilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.