Numarul deceselor provocate de epidemia de febra hemoragica Ebola a ajuns la 5.689, din totalul de 15.935 de persoane infectate cu acest virus.

Bilantul precedent al OMS, publicat vineri, era de 5.459 de morti din 15.351 cazuri. Noul bilant prezinta date inregistrate pana la 23 noiembrie.
OMS considera ca datele acestor bilanturi sunt subestimate. Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, s-a declansat in Guineea, la sfarsitul lui decembrie 2013. De atunci si pana la 23 noiembrie 2014, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.260 de persoane in aceasta tara, din 2.134 de cazuri.

De asemenea, s-au inregistrat 3.016 morti in Liberia, din 7.168 de cazuri. In Sierra Leone, OMS a inregistrat 1.398 de decese din 6.599 de cazuri declarate.

Aproximativ 600 de cazuri au fost inregistrate in doar o saptamana in cele trei tari cele mai afectate de epidemia de Ebola. OMS apreciaza situatia ca fiind stabila in Guineea, stabila sau in declin in Liberia si "fara indoiala in crestere" in Sierra Leone, care a inregistrat inca 385 de cazuri in ultimele sapte zile, scrie MEDIAFAX.

In Mali, ultima tara afectata de virus, OMS a semnalat opt cazuri care au provocat sase decese.

Bilantul din Nigeria si Senegal a ramas neschimbat de peste 57 de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale in Nigeria si un caz in Senegal, un student din Guineea a carui vindecare a fost anuntata de catre autoritati la 10 septembrie. Aceste doua state au fost retrase de pe lista cu tarile grav afectate de epidemia de Ebola.

Bilantul privind decesele inregistrate in randul personalului sanitar s-a agravat, cu 340 de morti din 592 de contaminari. In Statele Unite, au fost inregistrate patru cazuri, dar numai un pacient liberian, revenit din tara sa, a murit din cauza bolii, potrivit bilantului din 16 noiembrie. Spania a inregistrat un caz de contaminare cu virusul Ebola, o asistenta care a ingrijit doi misionari infectati si repatriati la Madrid, unde acestia au decedat in august si septembrie. Infirmiera a fost intre timp declarata vindecata.

Citeste si:
România, în prag de epidemie de gripă. Numărul de îmbolnăviri a...
România, în prag de epidemie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.