Cel mai mare ecran digital HD din lume, care are dimensiuni apropiate de cele ale unui stadion de fotbal american, a fost inaugurat marti seara in celebra Times Square din New York, informeaza AFP.

Primele imagini care au fost difuzate pe acest ecran sub forma unui film digital si muzical au prezentat munti, o pasare, zgarie-nori stilizati si multicolori si mai multe puncte luminoase.

Instalat pe fatada unui hotel, ecranul are o inaltime de opt etaje (23,7 metri) si o lungime de 100,5 metri. El acopera intreaga fatada a acelei cladiri, care este amplasata intre 45th Street si 46th Street din Times Square, scrie MEDIAFAX.

Ecranul contine 24 milioane de pixeli, reprezentand o densitate de neegalat in lume pentru o astfel de suprafata, afirma Mitsubishi Electric Power Products Inc., care l-a fabricat. Tehnologia utilizata, Real Black LED, permite trecatorilor sa beneficieze de o vizionare precisa, chiar daca se afla la o distanta foarte mica.

Ecranul urias este asociat de asemenea cu camere de inalta definitie (HD), care pot sa filmeze multimea din Times Squarer si sa difuzeze imagini in direct, fiind conectat si la retelele de socializare.

In ciuda temperaturilor glaciale, sute de turisti si de newyorkezi fascinati au imortalizat momentul, marti seara, pe telefoanele lor mobile, in timp ce ecranul cu o suprafata de peste 2.300 de metri patrati prezenta continuu acel film produs de studiourile Universal Everything.

Google va fi prima companie a carei reclama va fi difuzata pe acest ecran urias, incepand din 24 noiembrie.

"Ecranul a fost vandut unui publicitar pana in ianuarie"
, a precizat Clear Channel Spectacolor, care inchiriaza spatii publicitare. Compania americana precizeaza ca ecranul urias, care eclipseaza toate celelalte panouri luminoase din Times Square, a generat inainte de lansarea sa "un interes urias". Pretul sau de inchiriere nu a fost comunicat, dar el ar depasi suma de 2,5 milioane de dolari pentru patru saptamani, potrivit The New York Times.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Prin Times Square din New York, considerata cea mai cunoscuta piata din lume, trec in fiecare zi cateva sute de mii de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.