O asociatie a anuntat luni ca a depus plangere impotriva prestigioasei universitati americane Harvard din Massachusetts (nord-est) si Universitatii North Carolina din Chapel Hill (est), pe care le acuza de discriminare rasiala in timpul admiterii, relateaza AFP.

Harvard ii discrimineaza pe studentii de origine asiatica in favoarea candidatilor albi, de culoare si hispanici mai putin calificati, potrivit celor doua plangeri, depuse de asociatia Students for fair admissions (SFFA, Studenti pentru admitere echitabila), scrie MEDIAFAX.

Havard practica o politica "de discriminare deloc de invidiat", apreciaza SFFA intr-un comunicat.

"Preferinte sunt acordate studentilor albi, de culoare si hispanici, in detrimentul studentilor asiatici mai bine calificati", adauga asociatia.

SFFA subliniaza ca "politicile discriminatorii la admitere sunt interzise in mod expres prin cel de-Al Patrulea Amendament si legile federale privind drepturile civile".

Universitatea North Carolina "nu respecta nici ea aceste noi norme".

Asociatia SFFA a afirmat ca reprezinta interesele studentilor inalt calificati respinsi de aceste universitati, si ale parintilor acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.