Rusia planuieste sa creeze propria sa enciclopedie online Wikipedia, pentru a se asigura ca populatia rusa are acces la mai multe informatii "detaliate si de incredere" despre aceasta tara, informeaza Reuters.

Wikipedia, cea mai importanta enciclopedie online gratuita din lume, realizata de utilizatori de internet din intreaga lume, are pagini dedicate aproape fiecarei regiuni si oras mare din Rusia, insa Biblioteca Prezidentiala din Rusia considera ca acest lucru nu este suficient.

"Analizarea resurselor existente (pe Wikipedia, n.r.) ne-a aratat ca aceasta enciclopedie nu este capabila sa furnizeze informatii despre aceasta regiune si despre viata din aceasta tara intr-un mod detaliat si suficient"
, a anuntat, vineri, Biblioteca Prezidentiala rusa, intr-o declaratie citata de agentia de presa de stat din Rusia.

"Crearea unei Wikipedia alternative a inceput", a mai spus Biblioteca Prezidentiala din Rusa, al carei sediu se afla la Kremlin, care este resedinta oficiala a presedintelui Rusiei.

Nu se stie inca daca acest proiect va afecta in vreun fel accesul populatiei ruse la actuala enciclopedie Wikipedia, scrie MEDIAFAX.

Invocand amenintari din Vest, presedintele rus Vladimir Putin a impus un control mai mare asupra internetului in acest an si a luat masuri pentru difuzarea unui continut pro-Kremlin in media controlata de stat, precum televiziunea publica rusa. Masurile luate de Rusia privind mediul online au atras numeroase critici privind cenzurarea internetului.

Lansata in limba engleza, pe 15 ianuarie 2001, Wikipedia nu publica niciun fel de continuturi publicitare. Wikipedia este o enciclopedie generala, disponibila pe internet sub licenta libera in 285 limbi, avand continut deschis tuturor, atat pentru utilizare cat si pentru dezvoltare. Este dezvoltata prin colaborarea voluntara a unui mare numar de persoane si administrata de fundatia non-profit Wikimedia.

Citeste si:
Beneficiile serviciilor de internet fix pentru afaceri
Beneficiile serviciilor de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.