Mai multi romani care asteptau sa voteze in fata sectiei din Torino, in jurul orei locale 20.45, au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce, potrivit relatarilor unor persoane aflate acolo, jandarmii ar fi intervenit cu gaze lacrimogene.

Cateva sute de persoane se aflau, duminica, in jurul orei locale 20.45, in fata sectiei de votare din Torino - Italia, unde la un moment dat au fost imprastiate gaze lacrimogene. Potrivit unor relatari ale romanilor aflati la coada pentru a-si exercita dreptul la vot, gazele lacrimogene ar fi fost imprastiate de catre fortele de ordine italiene. In urma incidentului, unele persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Unii dintre romanii aflati la coada si care voiau sa voteze au reactionat vehement, huiduind si scandand: "Hotii! "Hotii!", scrie MEDIAFAX.

Mai multe filmulete cu incidentul de la Torino au fost postate pe Facebook de catre consilierul local din Verbania Adrian Chifu. In imaginile respective se poate vedea mult fum provenit de la gazele lacrimogene si oameni care-si acopera fetele cu fulare. El prezinta unul dintre filmulete astfel: "E razboi la Torino! Au dat cu gaze jandarmii! Stat roman, rusine!".

De asemenea, un alt roman aflat la coada, Pavel Croitoru, a postat pe aceeasi retea de socializare poze cu oameni intinsi pe jos, afectati de gazele lacrimogene, si care primesc ajutor de la ceilalti oameni.

Incidente si la sectiile de votare din Paris

Fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, duminica seara, in fata sectiilor de votare de la Paris, unde sute de oameni protesteaza, la ora transmiterii acestei stiri, pentru ca nu au putut sa voteze, sectiile de votare inchizandu-se.

La inchiderea urnelor la ora locala 21.00 (22.00, ora Romaniei), cateva sute de romani au ramas in fata portilor, nereusind sa voteze. De asemenea, mai multe persoane care au votat sunt blocate in curtea ambasadei, intrucat nu li se da voie sa iasa.

"Ultimii care au votat sunt tinuti la porti in curte pentru a-i lasa sa iasa toti odata. In spatele portilor, oamenii urla: «Nu plecam!! Vrem sa votam!!»", scrie o tanara prezenta la sectia de vot de la Ambasada din Paris. De partea cealalta, cei care au ramas afara striga: "Hotii!", Hotii!", "Demisia".

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene impotriva romanilor care nu vor sa plece.

Citeste si: Rezultate ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Ponta sau Iohannis? Cine va fi noul PRESEDINTE?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.