Mii de asistente medicale au organizat miercuri proteste in Statele Unite, inclusiv o manifestatie in fata Casei Albe, solicitand autoritatilor masuri reale de precautie impotriva virusului Ebola, potrivit unor surse din cadrul sindicatelor locale, relateaza AFP.

Manifestatii si greve au fost organizate in intreaga tara la apelul sindicatului National Nurses United, "pentru a atrage atentia asupra degradarii normelor de sanatate evidentiate de absenta pregatirilor pentru combaterea Ebola".

Aproximativ 50 de asistente au manifestat in fata Casei Albe, solicitand echipamente sigure si o pregatire adecvata pentru a lupta impotriva febrei hemoragice Ebola. "Daca noi suntem protejate si pacientii nostri vor fi protejati, iar toata lumea va fi in siguranta", a afirmat Micker Samios, una dintre organizatoarele manifestatiei. Asistentele cer ca presedintele Barack Obama si Congresul sa oblige spitalele sa ofere nivelul maxim de protectie pentru cadrele medicale, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui sondaj realizat la nivel national de sindicatul National Nurses United, 87% dintre asistente au afirmat ca nu au nici echipamentul necesar si nici pregatirea adecvata pentru cazurile de Ebola.

"Ca asistenta, nu sunt pregatita sa primesc un pacient infectat cu Ebola", a afirmat Aster Goitom, asistenta la spitalul Providence din Washington, unde a fost declansata o greva.

Conducerea spitalului a subliniat, insa, intr-un comunicat, ca este pregatita sa primeasca orice pacient infectat cu Ebola.

Doua cadre medicale au fost infectat cu Ebola in Statele Unite, dar s-au vindecat.

Potrivit celui mai recent bilant anuntat miercuri de OMS, epidemia de Ebola s-a soldat cu 5.160 de decese din 14.098 de cazuri inregistrate. Din randul personalului medical, 320 de persoane au murit dintr-un total de 564 de cazuri.

Cadrele medicale au organizat, de asemenea, proteste si in Spania, Irlanda, Canada, Australia si Filipine, a anuntat sindicatul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.