Suedia, Finlanda si Norvegia au exprimat nemultumire in legatura cu planul premierului britanic, David Cameron, de a limita imigratia provenind din statele membre UE si din tari asociate.

"Eventuala modificare a reglementarilor privind libera circulatie ar putea ruina comunitatea celor 28 de state membre", a declarat premierul Suediei, Stefan Lofven, scrie MEDIAFAX.

"Faptul ca o tara crede ca un lucru este rau nu inseamna ca trebuie sa schimbam regula generala, pentru ca acea tara ar putea avea propriile prioritati si poate ruina Uniunea Europeana", a adaugat Lofven.

"Libertatea de circulatie este foarte importanta pentru poporul norvegian", a comentat premierul Norvegiei, Erna Solberg.

Critici asemanatoare au fost exprimate si de premierul Finlandei, Alexander Stubb.

Premierul David Cameron a promis ca va lua, inainte de sfarsitul acestui an, masuri pentru limitarea imigratiei provenind din state membre ale Uniunii Europene sau asociate. Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, a insistat ca Marea Britanie isi va urmari "interesele nationale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.