François Hollande si-a recunoscut greselile pe care le-a facut in special in ce priveste somajul.

Emisiunea numita "In direct cu francezii" a inceput cu intrebari foarte incisive la adresa lui Hollande privind promisiunile pe care le-a facut inainte de alegerea sa in functia de presedinte, in mai 2012. "Nu am devenit presedinte al tarii pentru ca as fi fost tras la sorti (...). Nu ma plang niciodata, sunt o fiinta normala, am inima, spirit, ganduri, emotii, trebuie sa pastrez o forma de modestie", a declarat presedintele socialist.

"Incerc sa ma mentin asa" a adaugat el, intr-o incercare de a reduce la tacere criticile asupra personalitatii sale fluctuante si evazive.

"Sunt calit. Am rezistat timp de doi ani si jumatate", a afirmat Hollande pe un ton ironic. De asemenea, el a afirmat ca vrea sa "reformeze" Franta pana la terminarea mandatului sau de cinci ani, in 2017, subliniind va renunta sa mai candideze la presedintie, daca nu va reusi sa diminueze rata somajului, scrie MEDIAFAX.

"Credeti ca ma voi prezenta in fata francezilor, daca nu voi reusi sa ating acest scop pana la sfarsitul mandatului meu? Francezii vor fi implacabili si vor avea dreptate", a declarat el. "Intentionez in urmatorii doi ani si jumatate cati imi mai raman (...) sa reformez tara", a afirmat el, intr-o emisiune televizata. Rata somajului din Franta a inregistrat un nivel record, existand peste 3,4 milioane de persoane fara loc de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.