Un diplomat ucrainean de rang inalt este de parere ca sprijinul adus de Moscova alegerilor organizate duminica viitoare de separatisti in estul Ucrainei "submineaza procesul" de pace.

"Intentia Rusiei (de a recunoaste acest scrutin) submineaza detensionarea si procesul de pace, slabind in acelasi timp increderea in ea insasi, in calitate de partener international sigur", a declarat pentru AFP Dmitro Kuleba, un oficial de rang inalt din Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe. Declaratiile lui Kuleba intervin la scurt timp dupa ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat marti ca Rusia va recunoaste rezultatele alegerilor legislative si prezidentiale organizate la 2 noiembrie de rebelii prorusi in regiunile controlate de ei in estul Ucrainei.

"Speram ca alegerile vor fi organizate asa cum s-a convenit si noi vom recunoaste, bineinteles, rezultatele", a declarat Serghei Lavrov in cursul unui interviu realizat de cotidianul rus Izvestia. "Speram ca exprimarea poporului va fi libera si ca nimeni nu va incerca sa o perturbe din exterior", a adaugat el.

Potrivit lui, aceste alegeri care trebuie sa aiba loc in cele doua "republici" proclamate de separatisti in estul Ucrainei, Lugansk si Donetk, "vor fi foarte importante pentru legitimizarea autoritatilor".

"Este vorba despre unul dintre punctele cele mai importante ale acordului de la Minsk" privind instaurarea unui armistitiu in Ucraina, incheiat la 5 septembrie cu participarea Rusiei, a apreciat Lavrov.

Regiunile aflate sub controlul rebelilor prorusi nu au participat la alegerile legislative organizate duminica trecuta in restul Ucrainei. Autoritatile separatiste au promis organizarea propriului lor scrutin la 2 noiembrie. Lavrov a denuntat "numeroase nereguli" inregistrate, potrivit lui, in cursul campaniei electorale din Ucraina, admitand insa ca scrutinul este valid.

Citeste si:
Mai multe regiuni din Ucraina au fost țintite de lovituri puternice...
Mai multe regiuni din Ucraina...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.