Creatoarea de moda britanica Vivienne Westwood este acuzata ca a plagiat mai multe pasaje din autobiografia sa, care a fost publicata recent.

Potrivit contactmusic.com, Paul Gorman, autorul cartii "The Look: Adventures in Rock and Pop Fashion", o acuza pe creatoarea de moda Vivienne Westwood, in varsta de 73 de ani, ca ar fi copiat aproape cuvant cu cuvant pasaje din volumul lui. Gorman sustine ca aceste pasaje se regasesc in volumul autobiografic "Vivienne Westwood", aparut pe piata de carte britanica saptamana trecuta. Paul Gorman spune ca nu mai putin de 29 de pasaje din cartea creatoarei de moda sunt copiate, potrivit ziarului britanic The Independent.

Autobiografia creatoarei de moda a fost scrisa in colaborare cu istoricul si biograful Ian Keller, iar Paul Gorman spune ca acest volum ar contine si greseli gramaticale si erori factuale, inclusiv afirmatii false precum cea ca Westwood ar fi venit cu ideea si titlul pentru piesa "Anarchy in the UK" a trupei punk rock Sex Pistols.

De altfel, vocalistul trupei punk, John Lydon, cunoscut ca Johhny Rotten, s-a aratat foarte deranjat de afirmatiile creatoarei de moda. "Vaca asta proasta sustine ca ea a avut ideea pentru «Anarchy in the UK»? Cata indrazneala. Asta e tupeu maxim. Vezi-ti de rochitele tale!", a spus Lydon.

"Admir reusitele lui Vivienne, dar a fost pacalita de editorul ei cu aceasta carte foarte prost facuta", a spus, la randul sau, Paul Gorman.

Creatoarea de moda si reprezentantii editurii Pan MacMillan, la care a aparut volumul, nu au comentat deocamdata acuzatiile. Despre carte, Ian Keller a spus ca este mandru pentru ca spune "adevarul" despre aceasta creatoare de moda "cu o inima uriasa".

Autobiografia urmareste viata acestei legende a modei internationale, respectiv copilaria sa in zona rurala Derbyshire, cariera si relatiile cu sotul sau si partenerul de afaceri Malcolm McLaren, care a fost managerul trupei Sex Pistols. Cartea prezinta si cea de-a doua casnicie a lui Vivienne Westwood, cu fostul sau elev, Andreas Kronthal. Cartea contine scrisori induiosatoare din partea celor mai apropiati prieteni ai creatoarei de moda, printre care se numara Pamela Anderson, printul Charles, activista pentru drepturile omului Shami Chakrabarti, top modelul Naomi Campbell, Jerry Hall, Bob Geldof si Julian Assange.

Citeste si:
John Lydon: Membrii Sex Pistols sunt prea grasi pentru a se reuni
John Lydon: Membrii Sex...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.