Ciclonul Hudhud a ucis cel putin trei persoane si a provocat pagube materiale duminica, lovind zona de coasta a Indiei, o regiune in care 370.000 de persoane au fost evacuate, au anuntat autoritatile locale.

Clasata in categoria "cicloni puternici', furtuna a atins catre ora locala 11.30 (9.00, ora Romaniei) statul Andhra Pradesh, la nivelul localitatii Visakhapatnam, deplasand rafale de vant de pana la 200 de kilometri pe ora, potrivit serviciilor meteorologice indiene (IMD).

"Am inregistrat trei morti incepand din aceasta (duminica) dimineata", a anuntat Natrajan Prakasam, un reprezentant al serviciilor de salvare din stat. Doua persoane au fost zdrobite de arbori trantiti la pamant, iar a treia de un zid care s-a surpat din cauza ploii. Potrivit sefului Agentiei nationale pentru gestionarea catastrofelor naturale (NDRF), principalul drum din orasul portuar Visakhapatnam a fost blocat de arbori si stalpi de electrificare trantiti la pamant.

"Cele doua prioritati ale NDFR sunt sa degajeze drumurile si sa-i evacueze" pe sinistrati, a precizat el. Hudhud urmeaza sa atinga si statul vecin Orissa, in care ciclonul Phailin a ucis, in octombrie 2013, cel putin 18 persoane si a provocat pagube materiale importante. Alt ciclon a provocat in acelasi stat moartea a peste 8.000 de persoane, in 1999.

Marina indiana a anuntat, intr-un comunicat, ca este "bine pregatita", iar navele sale sunt pozitionate cu "medici, barci pneumatice, elicoptere si material de salvare" la bord. Premierul Narendra Modi a prezidat o reuniune ministeriala, sambata seara, pentru a se asigura de pregatiri. Serviciile meteorologice au cerut locuitorilor din zonele de risc sa "ramana in locuri sigure pe timpul trecerii" furtunii, iar pescarilor sa ramana pe uscat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.