International2 Octombrie 201413:29

Lectura de un minut

Facebook a anuntat ca va autoriza folosirea de pseudonime de catre abonatii sai, dupa criticile care i-au fost aduse in ultima vreme de reprezentantii acestei minoritati sexuale si a prezentat scuze publice comunitatii travestitilor si transsexualilor.

Pana in prezent, Facebook cerea utilizatorilor sa se inscrie pe site cu identitatea lor reala, spre nemultumirea abonatilor care se temeau ca profilurile lor create pe baza unor pseudonime vor fi sterse. Aceasta companie cu sediul in California si-a prezentat scuze publice pentru politica ei de pana acum in acest domeniu, in contextul in care o manifestatie la care vor participa in special homosexuali, travestiti si transsexuali este prevazuta joi, la San Francisco.

In urma unei intalniri cu managerii companiei Facebook, reprezentantii acestei minoritati sexuale au afirmat ca au gasit impreuna o solutie acceptabila. "Spiritul politicii noastre spune ca fiecare om de pe Facebook isi foloseste numele pe care il utilizeaza in viata reala", a declarat unul dintre managerii firmei, Chris Cox. "In cazul lui Sister Roma, numele ei este Sister Roma, iar pentru Lil Miss Hot Mess, numele ei este Lil Miss Hot Mess", a adaugat el, referindu-se la pseudonimele unor travestiti americani.

"Vreau sa prezint scuzele mele publice in fata comunitatii travestitilor, persoanelor transgender si, in sens mai larg, prietenilor nostri, vecinilor nostri si membrilor din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali) pentru toate suferintele indurate", a adaugat Chris Cox.

"Este clar ca managerii Facebook au aratat ca regreta situatia si ca doresc sa gasim solutii pentru ca fiecare dintre noi sa poata avea propria sa identitate online", a declarat Mark Snyder, purtatorul de cuvant al Centrului juridic pentru persoanele transgender (Transgender Law Center).

Citeste si:
10+ vedete care nu au conturi pe retelele de socializare
Celebritati care nu au...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.