Directorul Centrului american pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC) a anuntat ca pacientul infectat cu virusul Ebola spitalizat este primul caz diagnosticat atat in Statele Unite.

"Cred ca este vorba de primul caz diagnosticat in afara Africii", a afirmat Tom Frieden, directorul CDC, in cursul unei conferinte de presa. Pe de alta parte, el a declarat ca autoritatile federale sanitare sunt sigure ca vor putea impiedica propagarea virusului Ebola in Statele Unite dupa ce un prim pacient a fost diagnosticat pe teritoriul american de contractarea virusului, cu toate ca la intoarcerea in tara, pe 20 septembrie, nu prezenta niciun simptom.

"Nu am niciun dubiu ca vom controla importul acestui caz de Ebola pentru a impiedica propagarea sa pe larg in tara", a declarat directorul CDC. Primul caz de infectare cu virusul Ebola a fost diagnosticat in Statele Unite, a anuntat marti un purtator de cuvant al CDC. Bolnavul, un barbat, a calatorit in Liberia si este in prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, in Texas (sud), a precizat acest purtator de cuvant. Spitalul nu a dezvaluit identitatea si varsta pacientului si nici locul unde ar fi putut contracta virusul.

Cum se transmite virusul care face tot mai multe victime

Duminica, un medic american care a contractat virusul Ebola in Sierra Leone a fost repatriat si plasat in carantina intr-o clinica a Institutului American al Sanatatii (NIH), in apropiere de Washington.

Pacientul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, lucra ca voluntar intr-un centru pentru tratarea Ebola din Sierra Leone. Doi medici americani si un misionar repatriati in Statele Unite dupa ce au contractat virusul in Liberia au fost declarati recent vindecati.

Epidemia de Ebola, cea mai grava de la aparitia virusului in 1976, a depasit pragul de 3.000 de morti, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Dintr-un total de 6.574 de bolnavi de Ebola inregistrati in cinci tari din Africa de Vest, 3.093 au murit, precizeaza OMS intr-un ultim bilant realizat la 23 septembrie.

Citeste si Opt boli care au ramas FARA LEAC pana in ziua de azi

Citeste si:
VIDEO Înregistrarea atacului de la școala din Texas, făcută publică
Înregistrarea atacului de la...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.