Guvernul din Cuba a denuntat atitudinea "iresponsabila" a unei companii publice care a prezentat doua parfumuri sub numele de Ernesto ("Che" Guevara) si "Hugo" (Chavez, fostul presedinte venezuelean) si a promis sa sanctioneze responsabilii.

"Pentru aceasta eroare grava, vor fi luate masurile disciplinare care se impun", deoarece "initiativele de aceasta natura nu vor fi tolerate niciodata de poporul nostru si nici de Guvernul revolutionar", explica intr-un comunicat publicat in cotidianul oficial Granma, Consiliul de Ministri condus de presedintele Raul Castro.

Acest text adauga ca "detaliile acestei actiuni iresponsabile au fost analizate in profunzime in noaptea de vineri (spre sambata) impreuna cu directorul companiei si angajatii care au prezentat produsul, care este inca in faza de dezvoltare si prin urmare nu este produs pentru comercializare si nici chiar inregistrat".

Cu ocazia unui congres in aceasta saptamana la Havana, grupul Labiofam a prezentat cele doua parfumuri care "vor purta numele de «Ernesto» si «Hugo», ca un pretins «omagiu» adus comandatilor Ernesto Che Guevara si Hugo Chavez Frias", continua comunicatul. In cursul reuniunii de vineri, "s-a stabilit ca este fals ca rudele lui «Che» si Chavez au aprobat folosirea numelor lor, asa cum a declarat un angajat" al acestei companii pentru presa straina. Labiofam este unul dintre principalele laboratoare farmaceutice din Cuba, consacrandu-se cercetarii si dezvoltarii produselor veterinare si de sanatate care sunt ulterior exportate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.