Un barbat din SUA a decapitat-o pe una dintre colege cu un cutit si l-a ranit pe un altul dupa ce a aflat ca a fost concediat.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al FBI a refuzat sa comenteze situatia. In acest stadiu nu exista insa nicio informatie ca s-ar desfasura o ancheta pentru eventuale legaturi teroriste.

Suspectul, ranit de gloante si care este in prezent spitalizat in stare stabila, "pare sa-si fi ales victimele la intamplare", a declarat in cadrul unei conferinte de presa purtatorul de cuvant al politiei din orasul Moore, Jeremy Lewis. "Nu viza pe nimeni in special (...) probabil ca victimele s-au aflat in drumul lui atunci cand a intrat" in cladire, a adaugat el. Tragedia a avut loc joi in cadrul unei firme alimentare din Oklahoma, in Sudul Statelor Unite, unde lucra suspectul, identificat drept Alton Nolen, in varsta de 30 de ani.

Dupa ce a aflat ca a fost concediat, "Nolen a mers in parcare, si-a condus masina pana la intrarea in companie (...) apoi a mers la intrarea principala pana la receptie", a explicat anterior Jeremy Lewis intr-un comunicat. "Nolen a dat peste (colega lui) Colleen Hufford si a ucis-o cu cutitul. In timpul acestui atac, Nolen i-a taiat capul victimei", a adaugat purtatorul de cuvant, citat de MEDIAFAX.

Suspectul a atacat apoi un alt coleg cu un cutit, dupa care a fost impuscat de un oficial al companiei. Persoana ranita si suspectul au fost transportati la spital, unde se afla in stare stabila. "Dupa ce i-am interogat pe colegii de munca ai lui Nolen, am aflat ca acesta incercase recent sa converteasca la religia musulmana mai multi angajati", a precizat purtatorul de cuvant.

Din cauza naturii crimei, politia locala a facut apel la FBI.

Aceasta tragedie are loc in urma unei serii de decapitari ale occidentalilor difuzate pe Internet si comise de combatanti islamisti, dintre care trei de organizatia Stat Islamic, activa in Siria si Irak, si una de catre o grupare din Algeria afiliata acesteia. In cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvant al politiei a subliniat ca suspectul "nu s-ar fi oprit daca (directorul) nu l-ar fi oprit". Acesta din urma "este eroul povestii, este tragic ca o persoana si-a pierdut viata, dar ar fi putut fi mult mai rau decat atat", a insistat el Compania Vaughan Foods pentru care lucra Nolen este in stare de soc. "Suntem socati si profund intristati de aceste evenimente", a afirmat aceasta intr-un comunicat, precizand ca ofera consiliere si sustinere psihologica personalului.
Citeste si:
Un gigant american vine în Romania. Compania s-a declarat...
Un gigant american vine în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.