Primarul orasului New York a fost acuzat de moartea unei marmote celebre, care a decedat in urma unor "rani interne grave".

Incidentul, care face obiectul multor comentarii pe Twitter, dateaza din 2 februarie. In acea zi - "Groundhog Day" ("Ziua marmotei") - primarul newyorkez trebuia, asa cum cere traditia, sa il aduca la New York pe Chuck, o marmota celebra de la Gradina Zoologica din Staten Island, pentru o sedinta fotografica.

Potrivit credintei populare, daca marmota isi vede umbra atunci cand iese din vizuina sa, iarna va mai dura inca sase saptamani. Daca nu isi vede umbra, atunci primavara va sosi devreme in acel an. Insa in acest an, micutul rozator a cazut pe sol, fiind scapat din maini de primarul din New York, care are o inaltime de 1 metru si 95 de centimetri.

Marmota Chuck a murit o saptamana mai tarziu in urma unor "rani interne grave", a anuntat, joi, The New York Post. Potrivit acestui cotidian, directorii de la Gradina Zoologica din Staten Island - subventionata in procent de 50% de catre primaria newyorkeza - a ascuns adevarul, spunand presei ca marmota a murit din cauze naturale.

"Nu eram la curent cu moartea marmotei Chuck, dar suntem dezolati de aceasta pierdere", a declarat un purtator de cuvant al primariei, citat de aceeasi publicatie. "Primul scandal al administratiei de Blasio", a declarat, amuzat, un internaut, joi, pe contul sau de Twitter. "Primarul are mainile patate cu sangele unei marmote", scria un alt internaut. La randul ei, revista New York Magazine ironiza aceasta "poveste care promite sa devina Watergate-ul generatiei noastre", o aluzie la scandalul politic care a condus la demisia, in 1974, a presedintelui american Richard Nixon.

Chuck, marmota statului New York, a devenit celebra in 2009, atunci cand l-a muscat pe primarul de atunci al orasului New York, Michael Bloomberg. Insa cea mai cunoscuta marmota din Statele Unite este Phil, un rozator din Punxsutawney (o mica localitate din statul Pennsylvania), ale carui previziuni meteorologice se bazeaza, potrivit traditiei, pe analiza propriei umbre. In fiecare an, potrivit unei traditii care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, membrii Clubului Marmotei, purtand frac si joben, se reunesc pe 2 februarie, in zorii zilei, pentru a scoate animalul din vizuina, pentru a afla cele mai recente previziuni meteorologice ale acestuia.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.