Au aparut zvonuri potrivit carora liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar suferi o criza de guta sau doar de oboseala.

Kim Jong-Un, care ar avea 30 sau 31 de ani, nu a mai aparut la televiziunea de stat de la 3 septembrie, cand a asistat la Phenian la un concert impreuna cu sotia sa, Ri Sol-Ju. In iulie, el a fost vazut schiopatand cu ocazia comemorarii a 20 de ani de la decesul bunicului sau Kim Il-Sung, fondatorul regimului. De obicei prompta in alimentarea speculatiilor pe tema inamicului din Nord, Coreea de Sud a pastrat in mod curios tacerea. In cursul unei conferinte de presa, Ministerul Unificarii a refuzat o invitatie de a specula pe tema starii de sanatate a lui Kim Jong-Un.

"Coreea de Nord nu a facut nici un anunt oficial (...) si, prin urmare, noi nu avem nici un comentariu", a declarat o purtatoare de cuvant a ministerului. "Urmarim diferitele ipoteze, inclusiv zvonurile privind starea sa de sanatate", a adaugat ea.

Kim Jong-Un a atras atentia prin faptul ca a lipsit saptamana aceasta la deschiderea unei noi sesiuni a Parlamentului, care nu se reuneste decat o data sau de doua ori pe an, pentru a aproba deciziile partidului unic de inspiratie leninista. Dar se pare ca liderul nord-coreean nu a mai avut aparitii publice de cateva saptamani. Kim Jong-Un a fost omniprezent in presa oficiala de cand i-a succedat tatalui sau, Kim Jong-Il, dupa decesul acestuia in decembrie 2011. Mersul sau schiopatat, in iulie, a fost atribuit de o sursa a agentiei de presa sud-coreene Yonhap unei crize de guta si efectelor diabetului, obezitatii si tensiunii arteriale ridicate. Conform altei surse, medici nord-coreeni s-au deplasat in Germania si Elvetia pentru a se consulta cu omologii lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.