Guvernul federal american va permite folosirea dronelor comerciale pe platouri de filmare inchise mai multor companii din domeniul televiziunii si cinematografiei.

Printre companiile care ar putea primi acordul de folosire a dronelor pentru filmari aeriene pe teritoriul american se afla Flying-Cam Inc, care a folosit drone pentru filmarea unor scene, turnate in afara teritoriului SUA, pentru filme din seria "James Bond", ca "007: Partea lui de consolare" din 2008 si "007: Coordonata Skyfall" din 2012.

Alte companii care ar putea primi permisul sunt HeliVideo Productions LLC, Aerial MOB LLC, Pictorvision Inc, RC Pro Productions Consulting LLC, Astraeus Aerial si Snaproll Media LLC. Potrivit sursei citate de Reuters, anuntul privind acordul de folosire a dronelor ar urma sa fie facut de Secretarul de Stat pentru Transporturi Anthony Foxx.

In 2012, Congresul american a cerut Administratiei Federale pentru Aviatie (Federal Aviation Administration, FAA) sa stabilerasca un plan de lucru pentru o folosire extinsa a dronelor. FAA a permis utilizarea limitata a dronelor pentru supraveghere, forte de ordine, cercetari stiintifice ale atmosferei si alte aplicatii.

In 2013, Guvernul federal american a creat sase locatii pentru companii, universitati si alte institutii pentru testarea dronelor comerciale pentru folosirea pe scara larga. Zonele de testare sunt pe teritoriul statelor Alaska, Nevada, New York, Dakota de Nord, Texas si Virginia. Gigantul online Google a anuntat in august ca lucreaza la dezvoltarea unor drone capabile sa zboare si sa se ghideze singure, pentru livrarea unor incarcaturi diverse, de la dulciuri la medicamente. De asemenea, Amazon.com, rivalul Google, a anuntat planurile privind folosirea dronelor pentru livrarea pe calea aerului a marfurilor catre clienti, in cadrul unui serviciu numit "Prime Air".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.