Vladimir Putin a aprins lumanari intr-o biserica din Moscova in memoria celor care au murit aparand regiunile separatiste din estul Ucrainei.
"Pentru cine am aprins o lumanare? Pentru cei care au fost raniti si pentru cei care si-au dat viata pentru apararea Noii Rusii", le-a declarat miercuri presedintele unor jurnalisti ai unui post de televiziune, care il asteptau la iesirea dintr-o biserica ortodoxa, conform MEDIAFAX.

Expresia "Noua Rusie", pe care presedintele a folosit-o pentru prima data in aprilie intr-o alocutiune televizata, desemneaza regiunile rusofone din Ucraina susceptibile sa revina sub controlul Rusiei si unde separatistii prorusi lupta impotriva trupelor loiale Kievului pentru a obtine independenta de Ucraina.

Kremlinul este in mod obisnuit acuzat de Kiev si occidentali ca sustine acesti rebeli trimitand arme si militari rusi sa lupte alaturi de ei pe teritoriul ucrainean. Presedinte al unei populatii majoritar ortodoxe, Vladimir Putin a mers intr-o mica biserica ortodoxa din Moscova la un preot care a fugit din orasul ucrainean Odesa, unde a fost persecutat, a precizat agentia de presa Itar-Tass.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.