Noi atacuri asupra unor pozitii detinute de jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) au fost efectuate de avioane americane cu o zi inainte ca Obama sa anunte strategia Statelor Unite de lupta impotriva jihadiistilor.
Avioane de vanatoare si avioane fara pilot americane au efectuat atacuri luni si marti in apropiere de Barajul de la Haditha, in provincia Al-Anbar, a anuntat CENTCOM, Comandamentul militar american insarcinat cu regiunile Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Atacurile au fost efectuate "in vederea sustinerii fortelor de securitate irakiene si a triburilor sunnite care protejeaza Barajul de la Haditha" impotriva militantilor SI, a precizat CENTCOM, scrie MEDIAFAX.

Bombardamentele americane au permis "distrugerea sau avarierea" a opt vehicule inarmate apartinand SI, dintre care doua transportau piese de artilerie antiaeriana, dar si a altor cinci vehicule si unui camion de transport. Toate avioanele americane au parasit zona de bombardaent neatinse. In total, Statele Unite au efectuat, incepand de la 8 august, 153 de raiduri in Irak, au precizat oficiali americani. Aceste atacuri au avut loc in contextul in care presedintele american Barack Obama se pregateste sa sustina miercuri seara un discurs la Casa Alba in care va prezenta strategia pe care intentioneaza sa o puna in aplicare cu obiectivul contracararii jihadistilor din cadrul SI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.