In schimburile de focuri care au avut loc in cursul noptii la Mariupol o femeie a fost ucisa, ea devenind astfel primul mort de la intrarea in vigoarea a armistitiului.
"O femeie a fost ucisa si trei locuitori din Mariupol au fost raniti", a anuntat primaria intr-un comunicat, precizand ca rebelii prorusi au tras asupra unui punct de control amplasat la iesirea din oras. Explozii puternice au fost auzite in cursul noptii la est de Mariupol, in timp ce jurnalisti ai AFP au anuntat ca trei tancuri ucrainene cu senile s-au deplasat spre acest punct de control, dar s-au intors rapid din drum. Zeci de masini circulau cu viteza mare spre oras, iar una dintre ele a fost vizata de tiruri.

Fortele guvernamentale si separatistii din estul Ucrainei au incheiat un armistitiu care a intrat in vigoare vineri, dar sambata s-au acuzat reciproc de incalcarea lui. Cu toate acestea, presedintele ucrainean Petro Porosenko si omologul sau rus Vladimir Putin au constatat in cursul unei convorbiri telefonice ca armistitiul este "in general respectat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.