Casa Alba anunta pregatirea unor noi sanctiuni ale SUA care vor viza Rusia.
"Statele Unite pregatesc noi sanctiuni. Lucram in coordonare cu europenii", a declarat Ben Rhodes, un consilier pentru Securitate Nationala al lui Barack Obama, intr-o conferinta telefonica. "Daca Rusia continua sa agreaveze situatia (in Ucraina), suntem pregatiti sa exercitam o presiune si mai mare", a adaugat el. Rhodes nu a oferit detalii despre sanctiunile avute in vedere la Washington. UE urmeaza sa anunte vineri dupa-amiaza o noua serie de sanctiuni vizand Rusia, decise de catre liderii europeni in urma unor informatii despre participarea unor trupe rusesti la confruntari armate, alaturi de rebeli prorusi, in estul Ucrainei.

Propunerile avansate de catre Comisia Europeana (CE) prevad aprofundarea sanctiunilor economice din faza trei decise la sfarsitul lui iulie si care vizeaza accesul pe piete de capitaluri, apararea, bunurile cu dubla folosinta civila si militara si tehnologii sensibile. In total, numele a aproximativ 20 de personalitati "provenind din cercurile puterii si din anturajul" presedintelui rus Vladimir Putin ar putea sa fie inscrise pe lista cu persoane vizate de o blocare a averilor si o interdictie de a calatori in UE, potrivit unei surse europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.