Serghei Lavrov sustine ca desi sud-estul Ucrainei este cel mai fierbinte punct al crizei ucrainene nu trebuie uitate alte regiunii ale tarii, unde etnicii maghiari, romani, polonezi intampina probleme.

"Sud-estul este cel mai fierbinte punct al crizei din Ucraina, dar nu trebuie sa uitam si de alte parti ale tarii", a declarat Lavrov la intalnirea cu presedintele Adunarii Parlamentare a OSCE, Ilkka Kanerva, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica. Pe de alta parte, Serghei Lavrov a declarat ca planul de pace pentru reglementarea conflictului propus de presedintele rus Vladimir Putin ar trebui sa fie luat in considerare la Kiev, Donetk si Lugansk. "Nu renuntam. Presedintele Vladimir Putin a facut personal eforturi uriase, impreuna cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, pentru gasirea unor modalitati de cooperare care sa permita incheierea rapida a confruntarilor din estul Ucrainei si sa asigure inceperea procesului de negocieri politice", a explicat seful diplomatiei de la Moscova.

Presedintele rus Vladimir Putin a propus miercuri un plan de reglementare a conflictului in sapte puncte, menit sa ajute autoritatile de la Kiev si militiile din sud-est sa ajunga la un acord in vederea detensionarii situatiei, a adaugat el. "Noi vom fi pregatiti alaturi de OSCE, in cadrul grupului de contact, sa ajutam partile aflate in conflict sa progreseze in vederea stabilizarii situatiei", a mai spus Lavrov, exprimand indoieli privind sinceritatea Bruxellesului si Washingtonului in legatura cu criza ucraineana.

Ministrul rus de Externe a mai facut recent declaratii cu privire la etnicii romani si maghiari din Ucraina. La 27 august, Lavrov a pledat pentru o Ucraina in care comunitatea rusofona, etnicii romani si maghiari sa poata convietui in pace si sa le fie respectate drepturile. "Vrem ca rusii din Ucraina sa traiasca alaturi de ucraineni, impreuna cu maghiarii, cu romanii, sa convietuiasca asa cum faceau pana acum. Vrem ca aceste comunitati sa fie respectate, sa li se respecte drepturile", a insistat ministrul rus de Externe, potrivit RIA Novosti.

Citeste si:
Ucrainenii, discurs duplicitar în ceea ce privește dragarea...
Ucrainenii, discurs...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.