In jur de 230 de persoane au fost ranite sambata, in Pakistan, in timpul unor proteste ale manifestantilor antiguvernamentali.

"Am primit 164 de raniti, dintre care doi in stare critica", a declarat pentru AFP Wasim Khawaja, un purtator de cuvant al Institutului de Stiinte Medicale din Islamabad.

La randul sau, spitalul "Polyclinic" a anuntat ca cel putin 234 de persoane au fost ranite in cursul unor ciocniri la Islamabad. Mii de sustinatori ai opozantilor Imran Khan, un fost jucator de crichet devenit politician, si Tahir ul-Qadri, un lider religios stabilit in Canada, campeaza de la 15 august la Islamabad pentru a cere demisia premierul Nawaz Sharif, pe care il acuza de comiterea unor fraude electorale, informeaza MEDIAFAX.

Indemnati sa mearga la resedinta premierului

Sambata seara, cei doi opozanti si-au indemnat sustinatorii, reuniti in fata Parlamentului, sa mearga la resedinta oficiala a premierului. Manifestantii au folosit chiar si o macara pentru a deplasa containerele care blocau accesul la resedinta lui Sharif. Pentru a-i opri pe manifestanti, politia pakistaneza a facut uz de gaze lacrimogene si gloante de cauciuc. Duminica, ciocnirile s-au extins la Lahore, capitala provinciei Punjab, cea mai populata din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.