Japonezul suspect de Ebola, internat la Chisinau, are bronsita si a fost externat.

Cetateanul japonez suspectat ca ar fi infectat cu virusul Ebola, care a fost anterior intr-o deplasare in interes de serviciu in Africa de Sud, a fost internat, vineri, pentru teste medicale la Spitalul de Boli Infectioase din Chisinau.

"In Africa nu a avut contact cu nimeni. Primeste antibiotice, este depistata o simpla bronsita. Pacientul se simte acum mult mai bine. Clinic, nu sunt prezente simptome ale febrei hemoragice. Pacientul este practic sanatos, este in stare satisfacatoare. Conform consiliului, boala Ebola a fost exclusa", a precizat directorul Spitalului Boli Infectioase "Toma Ciorba", Victor Diatisin, informeaza MEDIAFAX.

Virusul Ebola a provocat 1.552 victime dintre cele 3.069 de cazuri inregistrate in patru tari din Africa de Vest, dar numarul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000, a avertizat joi Organizatia Mondiala a Sanatatii. Guineea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria sunt tarile cele mai afectate de epidemia de Ebola. Pana in prezent, nu exista niciun vaccin si niciun tratament omologat pentru distrugerea acestui virus, care este contractat prin contactul direct cu fluide corporale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.