Un "cartier general" ar fi fost instalat in regiunea separatista Donetk, potrivit autoritatilor ucrainiene.
"Conform informatiilor din teren, cartierul general al unui batalion tactic al fortelor armate ruse a fost instalat la periferia localitatii Pobeda", situata la 48 de kilometri sud-est de bastionul rebel Donetk si la 60 de kilometri vest de frontiera rusa, a afirmat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Andrei Lisenko. Purtatorul de cuvant a mai declarat ca "cinci vehicule de transport de trupe si un camion KamAZ cu combatanti" au luat pozitii la Amvrosiivka, un oras cu 20.000 de locuitori situat la 25 de kilometri est de Pobeda.

"Daca si acest grup tactic s-a ratacit si s-a regasit accidental pe teritoriul ucrainean, ca parasutistii din Divizia 98 a fortelor armate ruse, le putem aminti ca se pot intoarce in Rusia indreptandu-se spre est", a adaugat Lisenko. Kievul a anuntat luni ca a arestat zece parasutisti rusi care se aflau pe teritoriul sau. Moscova a afirmat ca acestia au trecut frontiera in mod accidental, in timpul unei misiuni de patrulare. Lisenko a precizat miercuri ca soldatii arestati au fost trimisi la un centru de detentie din Kiev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.