Un expert medical international a fost contaminat, pentru prima data, cu Ebola, in Sierra Leone, iar Republica Democrata Congo.

Kinshasa a anuntat ca virusul Ebola este prezent in provincia Ecuator (nord-vest).

"Rezultatele sunt pozitive. Virusul Ebola este confirmat in RDC", a declarat pentru AFP ministrul congolez al Sanatatii Félix Kabange Numbi, referindu-se la esantioane prelevate de la persoane afectate de o febra hemoragica, soldata cu 13 morti, incepand din 11 august, in provincia Ecuator. Insa, in opinia ministrului, aceasta epidemie nu are "nicio legatura cu cea din Africa de Vest", citat de MEDIAFAX.

Un expert din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a contractat virusul in Sierra Leone, a anuntat Organizatia, fara alte precizari, subliniind ca este primul caz in randul celor aproximativ 400 de persoane mobilizate de catre organizatie in tarile afectate, si anume Guineea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria.

Potrivit unui purtator de cuvant al OMS de la Geneva este vorba despre un expert in epidemiologie.

O reuniune a ministrilor africani ai Sanatatii sub egida OMS, prevazuta in perioada 1-5 septembrie in Benin, a fost amanata sine die din cauza epidemiei de Ebola, a anuntat duminica capitala administrativa a acestui stat, Cotonou.

Un infirmier voluntar britanic contaminat la Kenema, in estul Sierra Leone, zona considerata epicentul epidemiei, a fost repatriat in Marea Britanie si internat intr-o unitate de izolare la spitalul londonez Royal Free. Pacientul, care nu este "grav bolnav" potrivit Ministerului britanic al Sanatatii, a fost evacuat cu ajutorul unui avion militar.

Sierra Leone este urmatoarea destinatie a turneului in tarile afectate de Ebola efectuat de catre coordonatorul ONU pentru lupta impotriva Ebola, doctorul David Nabarro si adjunctul directorului OMS pentru Securitate Sanitara doctorul Keiji Fukuda. Turneul a inceput in Liberia, tara cel mai dur afectata.

Citeste si:
Incetarea epidemiei de Ebola in Liberia si Africa de Vest, anuntata...
Incetarea epidemiei de Ebola...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.