Un pirat cibernetic a fost condamnat la o pedeapsa de 33 de luni de inchisoare, dupa ce a inregistrat filmul "Furios si iute 6/ Fast & Furious 6" in timpul proiectiei acestei pelicule intr-un cinematograf din Marea Britanie si a vandut apoi mai multe copii pe internet.

Philip Danks a inregistrat al saselea opus din franciza "Furios si iute" in timpul proiectiei filmului intr-un cinematograf britanic, a publicat copia peliculei pe internet si apoi a produs, distribuit si vandut mai multe copii ale lungmetrajului.

Incidentul s-a produs pe 17 mai 2013, atunci cand Philip Danks a mers in cinematograful Shawcase din orasul britanic Walsall si a folosit o camera video pentru a inregistra acest blockbuster produs de Universal Pictures in prima zi de proiectii a filmului.

Danks a incarcat copia filmului pe internet in ziua urmatoare, iar aceasta a fost descarcata apoi de peste 700.000 de ori.

El s-a folosit de asemenea de reteaua de socializare Facebook pentru a vinde copii ale filmului "Fast & Furious 6" la pretul de 1,5 lire sterline (2,5 dolari). Reprezentantii Federation Against Copywrit Theft (FACT) l-au identificat pe Philip Danks, care folosea pe internet pseudonimul "TheCod3r".

Pe unul dintre site-urile pe care acele copii erau disponibile spre descarcare, utilizatorul TheCod3r a publicat urmatorul mesaj: "Bucurati-va de acest film, am avut nevoie de doua incercari pentru a-l copia, pentru ca prima camera video a murit (durata de viata a bateriilor era groaznica) dupa 40 de minute de la inceputul filmului, iar eu am fost nevoit sa vizionez filmul a doua oara pentru a putea sa inregistrez o copie decenta cu o alta camera video".

La cinci zile dupa comiterea infractiunii, Philip Danks a fost arestat de politia din West Midlands. El era ajutat de iubitul surorii sale, Michael Bell, care a fost plasat pentru 12 luni in regim de libertate conditionata si a fost condamnat la 120 de ore in folosul comunitatii.

Ambii pirati cibernetici si-au recunoscut vinovatia. Filmul "Furios si iute 6" a obtinut incasari de 788,6 milioane de dolari pe plan mondial.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.