Embargoul impus de Rusia asupra produselor alimentare din Occident ii afecteaza chiar pe rusi, in conditiile in care preturile alimentelor au crescut la Moscova cu 6 la suta intr-o saptamana, iar rafturile pe care se aflau produse straine in supermarketuri sunt goale.

Oficiali de la Moscova au declarat ca pestele congelat din supermarketuri s-a scumpit cu 6 la suta, laptele cu 5,3 la suta, iar branzeturile cu 4,4 la suta, fata de pretul de la 7 august, cand au intrat in vigoare interdictiile impuse.

De asemenea, pe insula Sahalin, din Extremul Orient rus, pretul pulpelor de pui a crescut cu 60 la suta, desi inaintea sanctiunilor acestea erau printre cele mai ieftine si mai populare produse din carne. In regiunea invecinata Primorie, pestele s-a scumpit cu 40 la suta fata de acum cateva saptamani, scrie mediafax.

Pe retelele ruse de socializare au aparut deja numeroase fotografii care arata rafturi goale in supermarketurile din Moscova, unde se afla inainte o gama larga de branzeturi si iaurturi straine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.