Rusia a efectuat o incursiune militara in estul Ucrainei, confirma secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, indemnand Moscova sa retraga imediat vehiculele militare si trupele stationate in apropierea frontierei ucrainene.

"In cursul noptii, am asistat la o incursiune rusa, o trecere a frontierei ucrainene", a declarat Rasmussen la Copenhaga, citat de agentia DPA.

"Acest lucru confirma faptul ca exista un flux continuu de armament si combatanti in estul Ucrainei. Este o dovada clara privind implicarea permanenta a Rusiei in destabilizarea estului Ucrainei", a adaugat secretarul general NATO.

"Rusia trebuie sa retraga trupele de la frontierele Ucrainei, sa opreasca traficul de armament, trecerea combatantilor si a banilor in Ucraina, sa inceteze sustinerea acordata separatistilor din estul Ucrainei si sa initieze un dialog constructiv cu Administratia de la Kiev", a spus Rasmussen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.