O noua incetare a focului intre palestinieni si israelieni in Fasia Gaza va dura cinci zile, a anuntat miercuri seful negociatorilor palestinieni la Cairo, Azzam al-Ahmed, citat de MEDIAFAX.

"Am ajuns la un acord, cu scopul de a avea mai mult timp pentru negocieri", a declarat Azzam al-Ahmed, subliniind necesitatea de a ajunge la un armistitiu de lunga durata.

Aceste informatii au fost confirmate de Cairo.

Anterior, un oficial a anuntat ca negociatorii israelieni s-au declarat favorabili, la Cairo, unui nou armistitiu de 72 de ore in Fasia Gaza.

O incetare a focului de 72 de ore a intrat in vigoare in Fasia Gaza, la miezul noptii de duminica spre luni, si a expirat miercuri, la ora 21.01 GMT (joi, 00.01, ora Romaniei).

Totusi, politia israeliana a anuntat, cu doua ore inainte de expirarea armistitiului, ca o racheta lansata din Fasia Gaza a lovit miercuri seara sudul Israelului, fara sa provoace victime sau pagube materiale.

Noul armistitiu de cinci zile va inceta marti, la ora locala 00.01 (00.01, ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.