Primaria din Paris a lansat o campanie de presa prin care a cerut cuplurilor de indragostiti sa inlocuiasca lacatele fixate pe balustradele podurilor pariziene cu selfie-uri publicate pe internet.

"Ideea este de a propune cuplurilor alternativa selfie-urilor pentru lacate, explicandu-le ca acestea din urma sunt prea grele si avariaza podurile pariziene", a explicat Primaria din Paris pentru AFP.

Cuplurile de indragostiti vor putea sa "isi imortalizeze iubirea mai degraba online decat pe podurile din Paris".

Autocolante au fost lipite pe podurile pariziene inca de luni, pentru a sugera indragostitilor sa faca selfie-uri - fotografii de tip autoportret realizate cu telefoane mobile - si sa le publice pe un site special (lovewithoutlocks.paris.fr) sau pe Twitter, cu hashtagul #lovewithoutlocks ("iubire fara lacate").

"Este un prim element al unui plan de actiune global", a explicat Primaria din Paris. "Este o prima initiativa de comunicare pentru a explica faptul ca lacatele nu sunt bune pentru patrimoniul parizian si, in plus, ele nu reprezinta idealul pentru a simboliza iubirea", potrivit primariei.

Citeste si:
Autoritățile din Bistrița-Năsăud au decis redeschiderea restaurantelor
Autoritățile din...

"Purtam discutii de fond cu Batiments de France pentru a inlocui grilajele prin instalatii care nu permit instalarea lacatelor", a explicat municipalitatea pariziana.

"Lacatele iubirii", pe care cuplurile de indragostiti le fixeaza de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-si sigila uniunea, aruncand apoi cheia in Sena, si-au facut aparitia la Paris in 2008.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.