Orice interventie rusa in estul Ucrainei sub pretextul ajutoarelor umanitare va fi considerata "o invazie", avertizeaza ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, citata de Euronews. Valeri Ceali, consilier prezidential ucrainean, a acuzat Rusia ca incearca sa invoce ratiuni umanitare pentru a interveni militar in Ucraina.

"Rusia a exprimat preocupari similare privind situatia civililor din Georgia in anul 2008, dupa care a atacat acest stat", a spus Power, citata de MEDIAFAX.

"Orice interventie unilaterala a Rusiei pe teritoriul ucrainean, sub pretextul asistentei umanitare, va fi total inacceptabila si profund alarmanta. Si va fi considerata o invazie in Ucraina", a avertizat ambasadorul SUA la ONU.

Valeri Ceali, consilier prezidential ucrainean, a acuzat Rusia ca incearca sa invoce ratiuni umanitare pentru a interveni militar in Ucraina. "Un convoi umanitar rus se indreapta spre frontiera ucraineana, fiind escortat de vehicule militare ruse. Rusia incearca sa patrunda cu trupe de mentinere a pacii pe teritoriul ucrainean, pentru a provoca un conflict de amploare", a precizat Ceali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.