Directoarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan, a afirmat vineri ca epidemia de Ebola din Africa de Vest "avanseaza mai rapid" decat mobilizarea pentru limitarea ei, relateaza AFP.

Ea a avertizat impotriva unor "consecinte catastrofale" si a unui risc de propagare in alte tari. "Efectivele actuale de ajutor national si international sunt trist de inadecvate", a declarat Chan in cadrul unui summit regional privind epidemia organizat la Conakry, scrie MEDIAFAX.

Bilantul epidemiei de febra hemoragica in Africa de Vest a ajuns la peste 1.300 de cazuri si 729 de morti, dintre care 57 in patru zile, a anuntat joi Organizatia Mondiala a Sanatatii.

"In perioada 24-27 iulie, au fost inregistrate 122 de cazuri noi (confirmate, probabile si suspecte), precum si 57 de decese confirmate in Guineea, Liberia, Nigeria si Sierra Leone", a precizat OMS intr-un comunicat.

Aceste date arata o crestere in doar 4 zile cu 8,5 la suta a numarului de decese si cu 10,1 la suta a numarului de cazuri de la precedentul bilant al OMS.

In total, la data de 27 iulie, OMS a inregistrat 1.323 de cazuri de febra hemoragica (909 confirmate ca fiind Ebola), dintre care 729 s-au soldat cu deces. Aceasta epidemie, care dureaza de la inceputul anului, a izbucnit in Guineea, dupa care s-a extins in alte state din Africa de Vest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.