O echipa de 70 de experti olandezi si australieni se afla vineri la locul prabusirii avionului malaysian in estul Ucrainei, pentru a cauta cadavrele victimelor care nu au fost gasite inca, au anuntat autoritatile olandeze, citate de AFP.

"Experti olandezi si australieni au sosit la locul prabusirii vineri dimineata", a informat Ministerul olandez al Securitatii si Justitiei, intr-un comunicat. "Cei 70 de experti vor efectua operatiuni de cautare in diferite locuri din zona prabusirii", precizeaza textul.

Expertii olandezi si australieni au reusit joi sa ajunga la locul prabusirii avionului malaysian in estul Ucrainei, dupa mai multe incercari esuate, incepand de duminica, din cauza luptelor din proximitate. Acestia au efectuat joi o munca de recunoastere, pentru ca cercetarile sa poata incepe cat mai repede posibil, in cursul vizitei urmatoare, anuntase ministrul olandez al Justitiei, scrie MEDIAFAX.

La scurt timp dupa sosirea expertilor internationali, joi, o jurnalista a agentiei AFP a auzit mai multe explozii puternice in apropiere de locul prabusirii avionului malaysian, in zona controlata de separatisti. O coloana de fum putea fi vazuta in zona, la mai putin de zece kilometri de locul in care se afla in continuare fragmente din cadavrele victimelor si din epava aeronavei.

Armata ucraineana a anuntat joi dimineata ca isi va suspenda pentru o zi ofensiva din est impotriva separatistilor prorusi, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a permite accesul expertilor internationali la locul prabusirii avionului.

Expertii olandezi si australieni responsabili cu ancheta in cazul prabusirii avionului malaysian in Ucraina au fost nevoiti luni sa se intoarca din drum in timp ce incercau sa mearga la locul catastrofei, unde se afla fragmente din epava avionului Malaysia Airlines. Marti si miercuri, acesti experti si politisti au fost nevoiti sa renunte din nou sa se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din proximitate.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborat la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Moscova. Kievul si occidentalii i-au acuzat pe separatisti si pe protectorii lor de la Kremlin ca sunt responsabili de aceasta catastrofa.

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.